اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل ماجرای اتهام نفوذ سایبری علیه ۱۷ ایرانی در آمریکا

ماکرون مامور ارسال پیام رهبران «گروه 7» به ایران

خبرگزاری فرانسه گزارش داد که رهبران گروه 7 موافقت کرده‌اند که «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه پیام رهبران این گروه را به ایران منتقل کند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۸ - ۰۳ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 August 25
کد خبر: ۲۰۱۷۳

به گزارش راهبرد معاصر؛  خبرگزاری فرانسه به نقل از منابع دیپلماتیک گزارش داد که سران گروه 7، امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه را مامور ارسال پیام سران گروه 7 به ایران کرده‌اند.

 

منابع دیپلماتیک گفته‌اند که رهبران گروه 7 که هم اکنون در شهر «بیاریتز» فرانسه جمع شده‌اند «توافق کرده‌اند که ماکرون با طرف ایرانی مذاکره کند و پیام آنها را به تهران منتقل کند.»

 

این منبع دیپلماتیک گفته؛ «اولویت سران گروه 7 همان جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی و همچنین کاهش تنشها در خلیج فارس باقی ماند. براساس توافق سران در شب گذشته، رئیس جمهور فرانسه اختیار مذاکره و رایزنی با ایران و انتقال پیام به مقامات ایرانی را کسب کرده است.»

این منبع فرانسوی، اشاره بیشتری به جزئیات این توافق نکرده است.

 

مساله ایران و به ویژه توافق هسته‌ای یکی از محورهای نشست رهبران گروه 7 است که از روز شنبه در شهر ساحلی بیاریتز فرانسه آغاز شده است.

 

ماکرون پیش از حضور در نشست سران گروه 7 با «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران در کاخ الیزه دیدار کرده بود و برخی رسانه‌ها از ارائه پیشنهاداتی از سوی پاریس به تهران خبر داده بودند.

 

ماکرون روز شنبه نیز در حاشیه این نشست با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا درباره مسائل مختلف از جمله ایران دیدار و رایزنی کرده است و به نظر می‌رسد در جریان نقطه نظرات دو طرف قرار دارد.

 

کاخ الیزه بعد از این دیدار گفته بود که امانوئل ماکرون و دونالد ترامپ در جریان دیدار در حاشیه نشست گروه هفت درباره ایران گفت‌وگو کردند که اختلافاتی درباره این موضوع وجود داشت.

 

پیش از دیدار ترامپ و ماکرون، «دونالد تاسک» رئیس شورای اروپا در سخنانی در جمع خبرنگاران در بیاریتس از خروج آمریکا از برجام انتقاد کرده بود و گفته بود که این تصمیم آمریکا نتایج مثبتی نداشته است. تاسک با اشاره به شکاف اروپا و آمریکا درباره برجام خواستار هماهنگی بیشتر رهبران غربی درباره ایران شده بود.

 

نشست گروه 7، از امروز در بیاریتز فرانسه آغاز شده و سران کشورهای آمریکا، انگلیس، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و ژاپن در آن حضور دارند. این گروه تا سال 2014 با نام گروه 8 شناخته می‌شد و روسیه هم عضو آن بود اما با ضمیمه شدن شبه‌جزیره کریمه به خاک روسیه، روس‌ها از این گروه کنار گذاشته شدند.

 

منبع: فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار